Se dă o seară de miercuri de noiembrie, cu vreme mohorâtă, de la care ai totuși așteptări mari, în timp ce te îndrepți către un loc pe care nu l-ai mai vizitat (cât îmi plac mie acestea!) – Rossini Lounge, pe Barbu Văcărescu, ceva mai sus de Ștefan cel Mare.

Așteptările erau mari pentru că pe cei de la Art&Craft îi știam. Am mai povestit despre ei aici, sub impresia unei lumi colorate și vesele descoperită la Duty Free-ul de la Otopeni (îi găsești acum sub umbrela magazinului Best Value), care aduce la un loc tradiția românească, dar și calitatea și exigența unui brand care alege să promoveze România cu tot ce are ea mai frumos.
Să îți povestesc însă cum a fost la workshopul culinar la care am aflat …
Care e secretul biscuiților Vladut’s Story?
Mădălina – cea care face acești biscuiți – ne-a împărtășit secretul biscuiților Vladut’s, în formă de liliac, care au fost o surpriză pentru mine, chiar și după ce am povestit câteva ore bune cu Alexandra (care se ocupă de Comunicare si PR la Art&Craft) vara trecută și am remarcat atenția la detalii și exigența cu care aleg fiecare furnizor în parte.

Nu ar fi trebuit să fie… dar astăzi te miri când auzi de ingrediente precum unt, cacao, faină, ouă, ceva esență de rom și vanilie și… cam atât, nimic care să aducă măcar a conservanți, E-uri și alte minunății fără de care bănuiam că dulciurile din comerț sunt nelipsite.
Aș îndrăzni să adaug și multă răbdare, a Mădălinei, care face și coace acești biscuiți bucată cu bucată, având doar două forme la dispoziție, un pic diferite una de cealaltă (și formele au fost realizate manual!), așezându-i după aceea cu cea mai mare grijă în pungi.
Unde îl găsim pe Vladut’s?
Multă lume întreba acest lucru, în timp ce savura biscuiții delicioși, proaspăt scoși din cuptor…
În primul rând, în magazinele Art&Craft din Sibiu și Târgu-Mureș, dar și în cadrul galeriilor comerciale Best Value din Aeroporturile Henri Coandă – Otopeni, Timișoara, Cluj, Craiova și Constanța.
Dacă nu ai drum la aeroport, există și varianta online – Art&Craft are un magazin foarte fain.
Iar Workshop-ul Art&Craft?
A fost vesel ca magazinul pe care îl vizitasem anul trecut! M-am bucurat să fiu alături de o mulțime de oameni faini, să decorez biscuiți sau să povestesc despre călătorii și multe altele.
Și, mai ales, să descopăr că biscuiții au o rețetă foarte aproape de cea a bunicii mele: se ia o bucată de unt cu 82% grăsime care se topește încetișor, se adaugă făină, ceva zahăr, ouă și cacao de bună calitate, se amestecă ușor și cu drag, nu foarte mult, pentru că pe urmă nu mai sunt la fel de moi… se lasă un pic să se odihnească și apoi la cuptor cu ei.

Tot despre workshopul culinar Vladut’s Story by Romanian Art&Craft au mai scris: Carmina, Dana (pe care m-am bucurat să o cunosc cu această ocazie), Țărăncuța Urbană sau Travel Badgers.
Leave a Reply