Demult îmi doream să ajung La Plăcinte, convinsă fiind de review-urile citite pe mai multe bloguri (nu toate pozitive, dar suficient de multe încât să mă facă curioasă), dar și de impresiile unor prieteni care mi l-au recomandat.
Prima impresie a fost… un pic amestecată. Am sunat, și o persoană destul de amabilă mi-a explicat că nu se pot face rezervări, sâmbăta și duminica restaurantul fiind foarte ocupat. Pentru duminică ne doream o rezervare, așa că am fost ușor dezamăgită. Această aglomerație mi-a stârnit totuși curiozitatea, așa că ne-am hotărât să riscăm și să mergem în Romană, unde aveam totuși câteva variante de back up dacă nu am fi reușit să găsim o masă.
Am avut noroc. Am găsit o masă liberă.
Decorul a fost primul lucru pe care l-am observat, unul tradițional moldovenesc, cu motive populare și culori vii, care te introduc imediat în atmosferă. Muzica îl completează, cât am zăbovit prin restaurant am ascultat șlagăre moldovenești și, deși Anastasia Lazariuc nu e chiar cântăreața mea preferată, în acea atmosferă și acel decor pot spune că am ascultat-o aproape cu plăcere.
Și pentru că o poză cred că e mai sugestivă decât cuvintele mele, iată cum arată restaurantul:
Meniul a venit relativ repede și mi-a plăcut că era perfect asortat cu atmosfera:
Am constatat imediat studiind meniul că prețurile erau decente, plăcintele costând undeva între 14 și 17 lei, ciorbele între 11 lei (cea de legume) și 15 lei (Soleanka), preparatele speciale, undeva între 20 și 35 de lei, prețuri decente, dacă le compar cu ale altor restaurante. Băuturile, în schimb, mi s-au părut aliniate ca preț cu cele ale altor restaurante, adică ceva mai scumpe raportat la mâncare (9 lei o limonadă de 250 ml și 26 de lei una de 1 l, 7 lei o răcoritoare sau o apă minerală mică, 9 lei un pahar de vin roșu).
Noi (am mers împreună cu o bună prietenă) am luat câte o ciorbă de legume și am împărțit o porție de preparate la grătar, cu cârnăței, mici moldovenești și carne la grătar. Aceasta:
Ceea ce am comandat noi ne-a plăcut, dar am optat oarecum pentru preparate safe. Cu grătarul nu prea aveai cum să dai vreun rateu, dar trebuie să remarc faptul că micii erau un pic diferiți decât ai noștri – mai buni vreau să spun – iar cârnații au primit și ei o bilă albă. Ciorbele au fost calde și bune. Chiar nu am avut nimic de comentat în sens negativ în legătură cu preparatele alese de noi.
În ceea ce privește perioada de așteptare… pentru că citisem multe comentarii negative în legătură cu aceasta, eu m-am așteptat să fie lungă. Motiv pentru care am comandat câte o cafea mai întâi (oricum venisem cu intenția de a sta la povești). Spre surprinderea mea, ciorbele au venit repede, de-abia ajunsesem la jumătatea cafelelor, iar de povestit, abia începusem.
Pentru felul doi am așteptat un pic mai mult (cred că au fost cam 50 de minute între lansarea comenzii și momentul în care am primit porția de mâncare), totuși nu mi s-a părut o așteptare exagerat de mare. Probabil că acele comentarii negative le-au fost de folos și au mai îmbunătățit câte ceva, deși am așteptat un pic mai mult ca prin alte părți, având în vedere aglomerația mie mi s-a părut că s-au situat în limite normale.
Cam aceasta a fost povestea primei mele vizite La Plăcinte – la restaurantul din Piața Romană. Au fost câteva ore plăcute, iar la restaurant cred că voi mai ajunge.
Ana says
14/11/2014 at 11:27Am incercat sa merg la cel din Piata Romana intr-o joi seara si n-aveau mese libere, dar am fost la cel de pe Dacia (la vreo luna dupa ce-au deschis), care-i destul de aproape si unde cred ca este mereu mai liber decat in Romana.
La mancare nu mi s-au parut cine stie ce, placintele au fost ok, dar nu impresionante. Am facut greseala sa comand pelmeni / coltunasi pentru ca mancasem deja unii buni la Restaurant Tchaikovsky (centrul vechi) si in Chisinau, insa am fost tare dezamagita sa vad ca erau semipreparati si fara gust. La partea de servire mi s-au parut inceti de tot, tinand cont ca restaurantul nu era nici jumatate plin. N-am mai calcat pe acolo pentru ca nu mi s-a parut o experienta culinara deosebita. Locul e dragut decorat, pacat ca nu ofera pelmeni proaspeti si nu servesc mai cu spor. 🙂
Iulia Stancu says
14/11/2014 at 13:21Eu am ajuns la ei dupa ce citisem recenzia de pe Restograf, unde erau pusi la zid pentru o asteptare indelungata, inclusiv in comentarii. Eram asadar pregatita sa astept (oricum nu ma vazusem demult cu prietena mea si aveam de recuperat) si am fost surprinsa… de cat de repede ne-au servit in raport cu asteptarile mele.
Citisem de asemenea ca ai lor coltunasi nu sunt grozavi si nici placintele, asa ca ne-am orientat catre preparatele la gratar, care erau ceva mai safe.
Acum… mie nu prea imi plac micii, dar prietena mea a insistat ca nu sunt mici obisnuiti si pot lua unul – si chiar erau diferiti de ai nostri. Carnatii sau carnateii cum erau trecuti in meniu nu stiu daca erau neaparat de casa, dar pareau oricum mai putin procesati decat cei de la noi.
ioana says
16/01/2015 at 12:44Si mie mi-a lasat o impresie placuta restaurantul. E foarte primitor si mancarea e super. Mai gasiti multe locatii dragute in zona asta.
Andrei says
12/05/2015 at 15:12Atmosfera placuta, mancare buna, preturi ok (mereu se poate si mai bine) , timp de asteptare normal , design interesant, muzica SENZATIONALA . Recomand pentru pranz ( incercati in prealabil o rezervare in caz ca e weekend, am trecut si …. am gasit locuri libere abia dupa 15- 20 minute).