Ieri a fost o zi lunga, zi de Webstock – am ajuns in tromba, cu ochii lipiti de somn si ceva emotii – Cristi Manafu ne anuntase in mailul primit cu cateva zile inainte ca ar trebui sa ajungem inainte de 08.45 si nu eram sigura ca voi reusi – la 08.30 fiind inca in Unirii, refuzata de taximetristi, distanta pana la Marriott fiind prea scurta pentru gusturile lor. In fine, am cugetat ca de la Izvor ar fi trebuit sa nu fie prea mult, asa ca am sarit intr-un 123 si de acolo m-a mai ajutat cineva. Culmea – am ajuns si (aproape) la timp, in orice caz inaintea majoritatii participantilor.
Totul a inceput cu un scurt speech al lui Cristian Manafu, care i-a predat stafeta lui Cabral, pantru a ne povesti cate ceva despre audienta blogului sau si cat de bine o cunoaste, despre atentia pe care ar trebui sa o acordam lumii online in general, despre comunicare – cu cititorii, cu ceilalti blogger.
A urmat momentul sponsorilor, o poveste interesanta a lui Andrei Oltei de la Vodafone Romania, despre primele smartphone-uri, care si-au facut aparitia hat in 1993 (la momentul respectiv pana si eu eram copil!) si o prezentare a lui Dragos Chivu (tot de la Vodafone) despre ce isi doresc utilizatorii de smartphone-uri. O sa avem un post separat despre asta, deajuns sa va spun ca muti si-ar dori ca propriu smartphone sa faca piata sau curatenie.
Momentul urmator, al reprezentantului Opera Software, Christen Krogh, m-a facut sa ma gandesc ca suntem (inca) la distanta ca si nivel de prezentatori fata de straini, insa si la faptul ca am mai progresat totusi. Am mai redus din handicap, ca sa ma exprim ca in sport. Christen Krogh a vorbit despre despre Opera Mini, cel mai folosit browser de catre utilizatorii smartphone-urilor. Am mai aflat ca siturile cele mai vizitate din Romania de pe browserul respectiv (Google, Facebook, Yahoo).
Mi-a placut mult si sectiunea inspirationala, mai ales mini interviul luat lui Ivan Patzaichin. Aici trebuie sa spun ca sunt o persoana emotiva si o mare admiratoare a sportului – stiam despre performantele lui Ivan Patzaichin inca de mica, atunci cand devoram almanahurile “Sportul” din colectia bunicului meu. Toate acestea, combinate cu cuvintele simple, firesti, cu care Ivan a povestit cate ceva din impresionanta lui cariera, m-au facut sa imi dea nitel lacrimile. Sala a fost si ea impresionata, pentru ca s-a ridicat aplaudandu-l pe acest OM deosebit de modest, pentru care a cantat de atatea ori imnul Romaniei (de patru ori numai la Olimpiada).
Cristina Bazavan si Vlad Petreanu au avut si ei interventii foarte interesante, insa au fost clar dezavantajati de faptul ca au vorbit dupa Ivan Patzaichin. Parere personala.
Dupa masa de pranz, mi-a fost foarte greu sa decid la care dintre cele 3 sectiuni sa particip – erau bloggeri pe care nu prea ii vazusem la Pro Blogging, dar professional mi se parea ca am mai mult de castigat urmarind celelalte sectiuni – Future Trends si Social Media Professionals.
Am optat pentru Pro Blogging si nu am regretat. In primul rand pentru ca i-am auzit pe Zoso (eram foarte curioasa sa il aud, mai ales de cand se tot lauda ca nu are talent de vorbitor, fara temei) si pe Piticu. Pe Bobby Voicu il mai vazusem de cateva ori, stiam deja ca reuseste foarte bine sa spuna lucruri interesante si sa capteze atentia publicului. Mi s-a parut interesanta si interventia lui Dan Dragomir, dar si a celorlalti vorbitori. A, trebuie sa il mentionez neaparat si pe Andrei Rosca, din tabara “adversa” oarecum – vorbind adica din perspectiva agentiilor. Utila si interesanta si interventia lui, din perspectiva agentiei si a ceea ce asteapta ea de la un blogger participant la o campanie.
Ca sa facem un scurt rezumat: evenimentul a fost foarte bine organizat, FELICITARI Evensys si Cristian Manafu!
Noni says
25/09/2011 at 12:20Incet, incet se pune la punct si in romania o serie de evenimente cu traditie, intram si noi in lumea tarile ce organizeaza evenimente pentru online interesante
Laurentiu says
26/09/2011 at 10:24@ Noni: Totusi sunt cam rare, mult prea rare pentru asteptarile multora, insa sunt bine venite si acestea. Usor, usor facem si noi pasi marunti spre o ‘luma noua’.